Kocaeli Bilim Merkezi ve Yuvacık Barajı Gezisi

Fen Bilimleri Zümresinin düzenlediği 6. sınıflara yönelik Kocaeli Bilim Merkezi ve Yuvacık Barajı gezisi yoğun bir katılımla 4 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirildi. "Herşey Bilmekle Başlar" sloganıyla yola çıktığımız gezide bilimle dolu eğlenceli bir gün geçirdik. Algı ve Gerçeklik Atölyesinde öğrenciler; duyma, görme, dokunma duyularına hitap eden deney düzenekleri ile kaybolan cam çubuklarla  merceklerin kırılmasını, ses spektogramı ile ses perdelerini, kulak hileleri ile doğadaki farklı canlıların duyma algılarını, polarize ışık sütunu ile farklı ışık kaynaklarının doğadaki yansımasını keşfetti. Dinamik dünyamız galerisinde, evrenimizi moleküler ölçekten daha geniş bir ölçekte gözlemlediler. Havadaki bulutlardan, kasırgaların oluşumunu, DNA modellerinden protein çeşitlerine kadar yüzlerce farklı deney düzeneğini inceleyip özelliklerini kendileri keşfederek bilimin en eğlenceli yanını gördüler. Bilim Merkezindeki atölyelerden sonra öğrencilerimiz Yuvacık Barajı'nda şelale kıyısında yemek yiyerek güzel ve eğlenceli bir gün geçirdiler.