Kariyer Günleri Konuğu Aydan Erbuğ

Özel Mürüvvet Evyap Koleji ve Fen Lisesi olarak her yıl düzenli olarak yaptığımız "Kariyer Günleri Programı" kapsamında bu ayki konuğumuz Hürriyet Gazetesi Üretim Planlama Müdürü Sayın Velimiz Aydan Erbuğ'du.Sayın Aydan Erbuğ, 11.ve 12.sınıf öğrencilerimize İTÜ Fizik Mühendisliği mezunu olduğunu,lisans eğitimini tamamlarken aynı zamanda bir arkadaşı vasıtasıyla "Hürriyet" gazetesinde çalışmaya başladığını ve 20 yıldır medya dünyası içinde bulunduğunu anlattı.Çalıştığı birimin, bitirmiş olduğu fizik mühendisliği bölümü ile ortak noktalarından bahsetti ve medya dünyasında çalışmak isteyen öğrencilerimiz için farklı bölümler bitirmenin medya dünyasında çalışmaya engel olmayacağından,tam tersi bitirdikleri bölümle alakalı bir konuda uzmanlaştıkları takdirde medya dünyasına daha rahat girebilecekleri konusunda öğrencilerimize önerilerde bulundu.Ayrıca gazeteciliğin gelecekte nasıl olacağından,gazete satışlarının dijital haberciliğin gelişmesi ile birlikte geçirdiği değişimlerden söz etti.Sayın Aydan Erbuğ, öğrencilerimizin sorularını cevaplayarak seminerini sonlandırdı.Sayın Velimiz Aydan Erbuğ'a verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz.